Andreas Weinås: Sommarens snyggaste penny loafers

Unna dig ett par smakfulla penny loafers i sommar! Stilredaktör Andreas Weinås väljer sina favoriter.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-05-28 12:47  |  Lästid: 2 minuter

Penny loafern är den elegantaste versionen av loafers och fick sitt namn från det karakteristiska ”myntinkastet” som placerats över skons vrist. Under 60-talet var modellen mycket populär bland amerikanska universitetsstudenter, som placerade ett mynt (en penny) i skon för att ha om de behövde ringa från en telefonkiosk.

Morjas, The Penny Loafer Brown Suede

En av marknadens mest prisvärda penny loafers kommer från svenska Morjas. Vår favorit är modellen i brun mocka som passar till såväl jeans som en ledig linnekostym. 2 300 kr.

Edward Green, Piccadilly Penny Loafer Black Calf

Världens vackraste penny loafer kommer från Edward Green och heter Piccadilly. Med en elegant rundad läst och tunn lädersula passar den perfekt till mörk kostym. 10 999 kr.

Alden, Penny Loafer

Anrika Alden från USA är mästare på lediga skor, och deras penny loafer är inget undantag. Mellanbrun mocka  gör sig perfekt under sommarhalvåret. 7 200 kr.

Crockett & Jones, Boston City Sole Dark Brown Calf

Brittiska Crockett & Jones har varit en favorit i Sverige i flera decennier. Modellen Boston i mörkbrunt kalvskinn med en diskret gummisula kan bäras såväl höst som vår. 5 299 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-05-28 12:47