Soft Goat lanserar sommarkollektion i silke

Soft Goat gör sommarstickat i silkesblandning.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-04-16 14:49  |  Lästid: < 1 minut

Soft Goat är ett svenskt företag som har riktat in sig på ett enda material: kashmir. Men det ska det bli ändring på. I vår lanserar företaget en kollektion som för första gången använder sig av en materialmix. Det rör sig då om en minikollektion av plagg i en blandning av kashmir och silke.

Den stickade kollektionen basplagg innehåller bland annat kort- och långärmade pikétröjor och pullovers för män i en krämig färgskala som rör sig i vitt, grått, beige och taupe. Syftet med minikollektionen har varit att göra tunnare och luftigare plagg för den som vill drapera sig i kashmir även sommartid. (Och det vill man, ju.)

Soft Goat har sedan starten tillverkat plagg i kashmir för en rimlig peng genom att skippa mellanhänder och endast sälja online och via sin egen butik i Stockholm. Många plagg i kollektionen är unisex trots att kollektionerna är uppdelade i herr och dam.

– Tanken är att framöver jobba mer med olika uppblandningar så som cashmere/cotton, cashmere/wool och cashmere/silk i en större omfattning. Detta gör vi för att kunna fortsätta vara ledande inom stickat på nätet men samtidigt kunna erbjuda olika prisnivåer och kvaliteter. Huvudfokus kommer dock självklart fortsatt vara cashmere, säger Stephanie Bergström, VD & grundare av Soft Goat

Kollektionen finns tillgänglig på företagets hemsida och i Soft Goats flagship store på Humlegårdsgatan 14 i Stockholm.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-04-16 14:50