Soho House öppnar i gammal kyrka i Stockholm

Medlemsklubben Soho House har hus över hela världen – i höst öppnar de i Stockholm.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2022-09-20 13:20  |  Lästid: 2 minuter

När en lokal 1995 blev ledig ovanför den lilla franska restaurangen Café Boheme i London såg ägaren Nick Jones sitt tillfälle. Han omvandlade den till en medlemsklubb för lokala konstnärer, skådespelare och andra kreativa profiler. Snabbspola fram till 2022 och Soho House har nu hunnit öppna närmare fyrtio medlemshus över hela världen. Nu är det dags för Stockholm.

Det allra första Soho House på Greek Street, London. Foto: Soho House

Efter en omfattande renovering har den gamla metodistkyrkan på Majorsgatan transformerats till lokaler för den exklusiva medlemsklubben. Ambitionen har varit att bevara lokalens unika känsla, samtidigt som man vill skapa en hemtrevlig känsla med restaurang, bibliotek och möteslokaler för klubbens medlemmar.

Restaurangen på Soho House, Majorsgatan. Foto: Soho House

Det skandinaviska har varit centralt under hela processen. För att hylla det lokala arvet har endast samtida konstnärer med Sverigeanknytning valts ut till husets konstsamling och vintagemöbler från regionen finns i alla rum. I källaren finns ett genomarbetat bibliotek som är integrerat med en bar, inspirerad av kedjans Dumbo House i New York.

Hur blir man då medlem? Först måste man ansöka om medlemskap och blir man antagen kostar kalaset 5 500 kronor i startavgift och därefter 1 250 kronor i månaden.

Artikeln publicerades ursprungligen på Kings syskonsajt Café.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-20 13:21