Sony säger farväl till Playstation 2

Många av oss har fantastiska minnen från den och vissa har låtit den stå och damma bara för att den varit för svår att göra sig av med. Men nu är det över på riktigt. Sony slutar reparera Playstation 2.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-05 12:49  |  Lästid: < 1 minut

Playstation 2 är antagligen den spelkonsol som betytt mest för 80- och 90-talisternas liv, och förstås väldigt många andra. Nu ska maskinen tyvärr, efter att ha funnits i cirka 18 år, sluta repareras av speltillverkaren Sony. Det rapporterar japanska IT Media.

Sony har nu bestämt sig för att avsluta sitt reparationsstöd för alla som äger Playstation 2. Enligt japanska medier kommer ”Playstation Clinic” i Japan, som hanterar alla Sonys spelstationsreparationer, inte längre reparera några fler exemplar av konsolen efter den 7 september i år. Dessutom sätter elektronikföretaget också stopp på kundsupporten som tidigare funnits för användare av Playstation 2.

Uppskattad för sin innovativa design och fantastiska urval av speltitlar har PlayStation 2 länge stått på starka ben trots en tidsepok av hastiga teknologiska förbättringar i världen. Konsolen som ursprungligen släpptes år 2000, är fortfarande den bäst säljande spelmaskinen någonsin av tillverkaren Sony, då den sålts i över 155 miljoner enheter världen över. Det är också viktigt att tillägga att även fast PlayStation 3 lanserades 2006, så fortsatte Sony med att tillverka Playstation 2 fram till 2012.Dela på Facebook
Tweeta