Sotheby’s auktionerar ut världens största Supreme-samling

Olika accessoarer från Supreme.

Ett flipperspel, en boxningssäck och en limited edition-tegelsten är några av de 1 300 Supreme-prylarna du verkligen inte behöver. Nu kan du se alla Supreme-tillbehör som någonsin släppts på ett och samma ställe.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-05-09 12:18  |  Lästid: 2 minuter

Den som älskar streetwearmärket Supreme – och gärna samlar på sig ett och annat med den eftertraktade, knallröda loggan på blir nog inte besviken av vad auktionsbyrån Sotheby’s nu har på gång. Efter att den anrika auktionsaktören nyligen dragit in feta sedelbuntar från sin skateboard-auktion har det nu blivit dags att presentera en auktion med den mest kompletta Supreme-samlingen någonsin.

Supreme har sedan länge rört sig bortom konventionen för ett traditionellt klädmärke och satt sin famösa logotyp på otaliga, högst alldagliga, prylar. Hundskålar, brandsläckare, tegelstenar och cykelpumpar är bara ett axplock av de pinaler som varumärket använt sig av i sitt säregna sätt att marknadsföra sig själva och samtidigt åskådliggöra samtidens besatthet av varumärken och konsumtion. Detta med följden att andrahands-handeln med Supreme-varor utvecklats till en miljonindustri i sig självt.

För den här auktionen har Sotheby’s teamat ihop sig med Supreme-samlaren Yukio Takahashi för att auktionera ut inget mindre än 1 300 prylar från en samling som ställdes ut förra året i Jason Vass Gallery, Los Angeles. Höjdpunkterna bland prylarna är utan tvivel en Fender-gitarr, en skoter från Coleman, en Everlast-boxningssäck och inte minst det Stern-producerade Supreme-flipperspelet. För den som planerar en vildmarksresa inom snart framtid finns det förstås massa prylar för det också – bland annat ett par åror, olika fickknivar och Zippo-tändare.

Det stern-producerade flipperspelet har både digital och analog grafik.
Släng er i väggen VOI och Lime. I sommar cruisas gatorna som bäst med den knallröda Supreme x Coleman-skotern.
Röd yxa från Supreme.
Man ger sig inte ut på vildmarksäventyr utan en ordentlig yxa.
Röd zippo-tändare från Supreme.
Har du eld?
Tegelsten från Supreme.
Limited edition-tegelsten. Ehhh, ok?

Den som råkar ha vägarna förbi Hongkong mellan datumen 24-28 maj har möjlighet att se hela samlingen på H Queen's Hart Hall i centrala Hongkong. Budgivningen står öppen mellan 20-28 maj.
Läs mer om auktionen på Sotheby's hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-20 16:24