Spårviddshindren vid Slussen har blivit dokumentärfilm

Så många bilar fastnar i spårviddshindren vid Slussen i Stockholm att det har blivit något av ett folknöje att vara där och titta på. Nu har dokumentärfilmaren Johan Palmgren gjort en kortfilm om den ständiga dramatiken vid Stockholms bilfälla.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-04-03 15:23  |  Lästid: < 1 minut

Spårviddshindren vid Slussen i Stockholm är till för att hindra personbilar från att köra mellan Skeppsbron och Slussen, och bara släppa förbi bussar. Men trots tydliga vägskyltar och det faktum att hindren har funnits där i mer än ett års tid slutar inte bilisterna att försöka ta sig över – något som har resulterat i otaliga punkteringar, trasiga bilar, bärgningsutryckningar och kaos.

Bland stockholmarna har det blivit något av ett folknöje att gå dit och titta, och nu har dokumentärfilmaren Johan Palmgren gjort en 15 minuter lång kortfilm om Stockholms bilfälla. 
– Det är en väldigt spännande plats, det händer mycket och det är extra tilltalande att bara stå där och filma det som händer, säger Johan Palmgren till SVT Nyheter. 

Filmen, som finns på SVT Play, visar oförstående bilförare, trötta trafikpoliser, nyfikna turister och ett barn som för statistik över hur många bilar som har fastnat i hålet i marken. Johan Palmgren lade själv ifrån sig kameran vid flera tillfällen för att hjälpa till. 

Filmen finns att se på SVT Play.

Dela på Facebook
Tweeta