Tv-spelet tog 24 år att klara ut – nu har någon gjort det

De flesta känner nog igen sig i att ge upp och slänga iväg kontrollen efter att man upprepade gånger misslyckats i ett tv-spel. Då finns det lärdom att hämta från den här personen.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-03 12:20  |  Lästid: < 1 minut

När det kommer till tv-spel handlar mycket om tålamod – framför allt om man vill sätta ett rekord. Förra månaden lyckades en person på Youtube ta just tålamod till en helt ny nivå. Efter att ett tv-spel funnits i 24 år, upptäcktes till slut den sista kvarstående hemligheten i spelserien av en anonym person. Det gör honom eller henne till den första som avklarat 100 procent av tv-spelet utan några fuskkoder.

Tv-spelet är det klassiska Doom II: Hell on Earth, som för första gången släpptes så tidigt som 1994. I spelet blir jorden invaderad av demoner och man skjuter sig fram genom banorna med hjälp av en tung vapenarsenal. 

Spelets skapare, John Romero, gick även ut på Twitter ​​och gratulerade personen som efter 24 år lyckades knäcka den svåra spelgåtan.

Spelaren, som på Youtube går under namnet ”Zero Master”, upptäckte att en teleporter som tidigare aldrig gått att aktivera kunde aktiveras genom att en av spelarens motståndare puttade in spelaren i teleportern. Då aktiverades denna och spelaren teleporterades till den allra sista platsen i spelet – ett hemligt rum som går att se i klippet ovan.


Dela på Facebook
Tweeta