Klädmärket Björn Borg bytte träningskläder mot cannabis i Amsterdam

Träning räcker för att göra dig hög. Det var sportvarumärket Björn Borgs motto – som öppnade en temporär butik i Amsterdam där besökarna kunde byta droger mot träningskläder.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-24 13:56  |  Lästid: < 1 minut

För att bli hög räcker det med träning. Det var sportvarumärket Björn Borgs slagord när företaget nyligen öppnade en pop up-butik i centrala Amsterdam där besökarna kunde byta droger mot träningskläder. Detta då det svenska varumärket vill inspirera fler till att träna med det nylanserade konceptet ”Chase the exerhighs”. Ett koncept som handlar om den hypnotiserande eufori man kan få av att träna. 

– Jag tror att alla kan hålla med om att träning är bättre än droger! Det är fantastiskt hur hjärnan reagerar på träning och hur det kan leda till välmående och eufori. Det är faktiskt så att träning leder till att en så pass stor mängd stimulerande ämnen frigörs i hjärnan att det skulle vara olagligt i vissa länder, säger Jonas Lindberg Nyvangs, marketing director för Björn Borg i ett pressmeddelande. 

Klädmärket Björn Borg bytte träningskläder mot cannabis i Amsterdam

Eventet resulterade i många nyfikna förbipasserande. De som besökte butiken för att byta in sina droger fick vakuumförpackade plagg från en exklusiv kollektion, skapad med illustrationer av den brittiske illustratören Patrick Saville. Björn Borg bekräftar att cannabis var den enda narkotikasorten som byttes in av personer som besökte butiken.Dela på Facebook
Tweeta