Steven Soderberghs nya Netflixfilm filmades bara med en iPhone 7

Basketfilmen "High Flying Bird" är Ocean's 11-regissörens nya iPhone-film. Se trailern här.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-01-24 10:02  |  Lästid: < 1 minut

Oscarsbelönade Ocean’s 11 och Traffic-regissören Steven Soderbergh släpper snart sin nya basketrulle High Flying Bird på Netflix. En dramafilm där bland annat Oscarsvinnaren Tarell Alvin McCraney (Moonlight) varit med och skrivit manus, och där det även bjuds på en del kända framträdanden från NBA-stjärnor som Karl-Anthony Towns och Donovan Mitchell.

Men vad som gör den nya filmen riktigt intressant är inte bara kända basketnamn. Det är snarare det faktum att den filmats helt och hållet med en iPhone 7-kamera.

Filmen är Soderberghs andra projekt som enbart filmats med en iPhone efter sin senaste psykologiska skräck-thriller Unsane från 2018, som han filmade med en iPhone 7 Plus. 

I High Flying Bird spelar skådespelaren Andre Holland en mallig sportagent som måste hitta en affärsmöjlighet till ett basketlag samtidigt som han tvingas handskas med en spelarstrejk. Den andra huvudskådespelaren, Melvin Gregg (American Vandal), spelar en ung basketstjärna som blir insmetad i agentens listiga planer.

High Flying Bird släpps på Netflix den 8 februari.

Se trailern här:

Läs också: 


Dela på Facebook
Tweeta