Stilexpertens val: Bästa polotröjorna i vinter

Polotröjan är vinterplagget före alla andra som är lika snyggt till jeans som kostym. Kings stilredaktör Andreas Weinås har gått igenom säsongens poloutbud och handplockat sina favoriter.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-11-17 10:32  |  Lästid: 2 minuter

Polotröjan är mannens viktigaste tröja under höst- och vinterhalvåret. Ett plagg lika funktionellt som det är elegant och som gör sig lika bra i en grovstickad kvalitet som i en tunnare merinoull till kostymen.

1. Loro Piana, Dolcevita Treccia

Om man undrar hur exklusiv en polotröja kan bli har vi svaret: En kabelstickad polotröja från Loro Piana i 100 % vicuna, världens finaste fiber, kostar, som Thomas Jisander skulle sagt, ”som en sämre småbil”. Pris: 71 100 kr.

2. Stoffa, Cashmere Roll Neck

Ett betydligt mer prisvärt alternativ än ovan hittar vi hos Stoffa. Deras 3-ply kashmir ger en matig och mjuk känsla som bara blir bättre med tiden. Pris: 5 500 kr.

3. Dunhill, Slim-Fit Wool Roll Neck

För höstens mer dressade tillfällen rekommenderas den här tunnstickade polotröjan i vinröd merinoull. Perfekt till en mörkblå kavaj eller grå ullkostym för att behålla en sober men avslappnad känsla. Pris: 3 900 kr.

4. Rubato, Standard Turtleneck

Svenska Rubato erbjuder den kanske mest intressanta passformen på marknaden: en kortare och något boxigare silhuett som passar perfekt till byxor med något högre livhöjd. Här i lammull. Pris: 2 250 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-17 10:35