Stiltips: Tre snygga jeansjackor för vårgarderoben

Philip Conradsson listar sina tre favoritvarianter av det klassiska plagget.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-04-09 09:36  |  Lästid: 2 minuter

Den ikoniska jeansjackan har burits av många kända och framgångsrika personer där James Dean och Marilyn Monroe var tidiga konnässörer. I dagens artikel har vi valt ut tre favoriter i klassisk stil men i olika tvättar där samtliga får jobbet gjort i vår.

Levis

Givetvis måste minst en av våra utvalda jeansjackor komma från varumärket som först introducerade den. Levis klassiska trucker jacket kommer i flera olika tvättar där vår favorit är tvätt Rinse. En perfekt jacka att slita på som bara kommer bli snyggare med några års användande i bagaget.

Ni hittar jackan här.

Stiltips: Tre snygga jeansjackor för vårgarderoben

J.Crew

Nästa favorit kommer från amerikanska J.Crew i den ultimata färgen och slitningen. Denimtyget är noggrant utvalt från en av de bästa japanska denimtillverkarna, Kaihira. Rocka jeansjackan under rocken eller avslappnat tillsammans med beigea chinosbyxan och vita sneakern för sommaren.

Ni hittar jackan här.

Stiltips: Tre snygga jeansjackor för vårgarderoben

CMMN SWDN

CMMN SWND släpper för våren ett mycket trevligt alternativ den ultimata blåa färgen av aningen mörkare karaktär. Jackan är utrustad med dubbla frontfickor och kommer i en rakare passform. Vi rekommenderar att matcha tillsammans med chinos och eller dressad byxa i kontrasterande färg, fördelaktigt i beigt, grått, brunt eller krämvitt.

Ni hittar jackan här.

Stiltips: Tre snygga jeansjackor för vårgarderoben

Fakta: Jeansjackan

Jeansjackan har en lång och härlig historia som sträcker sig tillbaka till 1880. Den första tillverkaren av den mycket populära jackan var denimlegenden Levis Strauss, grundare av Levis. Det sägs att jeansjackan  tillverkades redan 1870 som ett slitstarkt och andningsbart arbetarplagg för cowboys, järnvägsarbetare och gruvarbetare. Däremot fanns jeansjackan först i kollektion 1880 och har gjort det sedan dess.

Dela på Facebook
Tweeta