Stjärnkocken Anthony Bourdain är död

Författaren, tv-personligheten och köksmästaren blev 61 år gammal.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-06-08 13:07  |  Lästid: < 1 minut

Kocken, författaren och den frispråkiga tv-personligheten Anthony Bourdain hittades död i ett hotellrum i Frankrike under fredagsförmiddagen. Han hade, enligt uppgift, hängt sig. 

CNN, som sände Bourdains mat- och reseserie ”Parts unknown”, bekräftade nyheten under fredagen. ”Det är med stor sorg som vi kan bekräfta vår vän och kollega Anthony Bourdains död. Hans stora förkärlek för äventyr, nya vänner, god mat och dryck och intressanta historier från hela världen gjorde honom till en unik historieberättare. Vi slutade aldrig att fascineras över hans talang och vi kommer att sakna honom väldigt mycket”, skriver kanalen.

Bourdain jobbade länge som kock i hemstaden New York, men efter en artikel i tidningen The New Yorker med titeln ”Ät inte innan du läser det här” skrev han den bästsäljande boken ”Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly.” Boken, i vilken han berättade om New York-kockarnas uppseendeväckande livsstil med sex och droger på jobbet, förändrade allt i hans liv.

Han har sedan dess gjort ett flertal prisvinnande tv-serier, bland annat ”A Cooks Tour” och ”Anthony Bourdain: No Reservations”, där han reser runt i världen och berättar om mat och kultur. När han dog var han i Frankrike för att spela in nya avsnitt av ”Parts Unknown”.

Nyheten om Bourdains död kommer bara dagar efter att designern Kate Spade tog sitt liv, och har väckt en debatt om självmord i USA. Antalet självmord har ökat med 25 procent på två årtionden, skriver CNN.

Dela på Facebook
Tweeta