Stockholms senaste gym: ”Ger lika mycket endorfinpåslag som en partykväll”

En spirituell cykelresa där musiken står i fokus – så kan det låta när en brittisk DJ lanserar nya träningskonceptet Ride at The Place i Stockholm.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-03-24 16:58  |  Lästid: 2 minuter

Nya träningsstudion Ride at The Place utövas på cykel i en nedsläckt sal i centrala Stockholm med hög musik och nattklubbsbelysning. Tillsammans med instruktörernas peppande uppmaningar är tanken att du ska kötta tills endorfinerna fullkomligen ryker ur öronen på dig. Gemensamt för alla instruktörer på Ride at The Place är just deras stora passion för musik – alla är eller har varit aktiva som DJ:s eller musiker.

I spetsen för det nya konceptet står Natalie Walker, en Londonbaserad DJ och master trainer på gymmet Psycle i London. Natalie har många års erfarenhet från liknande koncept och har varit med i utvecklingen av Ride at The Place.

– Som DJ vet jag hur kraftfullt verktyg musiken är för att förstärka upplevelser. Genom att noggrant musiksätta ett träningspass adderas en ny dimension där du mentalt kan koppla bort omvärlden. I kombination med en nedsläckt sal behöver du bara “let go” och låta kropp och själ följa med i takterna.

DJ:n och träningsentreprenören Natalie Walker.

Natalie har enligt egen utsago en holistisk syn på träning och hälsa, där såväl det mentala som fysiska välmåendet står i fokus.

– En klass kan ge lika mycket endorfinpåslag som en partykväll! Om du frågar oss är det en magisk deal att få det PLUS ett rejält träningspass, träningskompisar och känslan av att man kan ”take over the world”.

En klass är 45 minuter. På plats får du låna ett par skor speciellt framtagna för The Place cyklar. Du kan delta oavsett tidigare träningsvana eftersom du själv justerar motståndet på cykeln. För att även aktivera överkroppen finns hantlar som går att placera på cykeln när de inte används.

Ride at The Place är skonsamt för leder och har en låg belastning på höfter, knän och anklar. Fokus ligger lika mycket på den meditativa upplevelsen som att erbjuda ett effektivt helkroppspass. Instruktören känner in gruppens energi för att ge bästa möjliga coaching.

Gymmet hittar du på på Grevgatan 37 i Stockholm (de har även en infraröd bastu). Varje klass kostar från 200 kronor.

Ride at The Place är ett hälsosamt alternativ till Spy Bar.
Dela på Facebook
Tweeta