Stutterheim rockar loss

Den svenska mästaren på snygga regnrockar breddar sortimentet med både en lyx- och en budgetmodell.

Jimmy Guo  |  Publicerad 2012-10-25 10:14  |  Lästid: 2 minuter
Stutterheim rockar loss
Taglinen ”Swedish melancholy at it’s driest” är inte bara en lyckad slupmässighet. Alexander Stutterheim har nämligen bakgrund som copywriter.

Efter att själv ha saknat en stilren regnrock utan reflexer och kardborreband började Alexander Stutterheim att tillverka regnrockar hemma i sitt kök på Mosebacke. Idag, två år senare, finns märket hos 40 återförsäljare världen över och originalmodellen Arholma kan knappt tillverkas i den takt den säljs.

– Med tanke på att varje söm sys och tejpas för hand av tre damer i Borås är de ett riktigt hantverk. Varje rock är numrerad och signerad av sömmerskan som sytt den, säger grundaren Alexander Stutterheim.

Men så har också handsydda ytterplagg sitt pris. Till hösten lanseras den mer kommersiella modellen Stockholm. Utan foder med svetsade sömmar tillverkade i Polen.

– Jag tycker nästan att de svetsade sömmarna är snyggare än de sydda. Ingen tråd används och det ger en lite futuristisk känsla samtidigt som det är mer vädertätat än de handsydda. Dessa kan vi också göra i stor skala till ett pris som når fler.

I samma veva lanseras den exklusivare modellen Arvid, inspirerad av en klassisk Macintosh. Tillverkad i Stockholm (!) av tjock, vaxad limontabomull är det här ett regnplagg utan kompromisser. Praktisk lyx i ett format som kan bäras i alla väder.

– Arvid har vi valt att inte sälja genom andra återförsäljare än oss själva. Med deras marginaler skulle den bara bli löjligt dyr.

 

Stutterheim rockar loss
Regnrockar ”Stockholm”, 2 000 kr, Stutterheim.
Stutterheim rockar loss
Rock ”Arvid”, 7 800 kr, Stutterheim.
Dela på Facebook
Tweeta