Sunflower-designerns tre favoriter ur höstkollektionen

Ulrik Pedersen, grundare och designer på Sunflower, väljer sina favoriter.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2023-09-19 14:09  |  Lästid: 3 minuter

Rocken

– Den perfekta rocken, enligt mig. Den är dubbelknäppt och skarpt skräddad runt axlarna vilket ger ett mycket elegant uttryck. Även om den sitter ganska figurnära får du enkelt plats med en blazer under. 

9 400 kr.

Jeansen

– En helt ny modell för hösten som är svängd i benen, ungefär som Levi’s Red på 90-talet. Denimtyget är från Italien och har tvättats för en perfekt look. Du kan bära de här jeansen både till en kavaj och en skinnjacka.

2 500 kr.

Skinnjackan

 – Vi har haft skinnjackor i alla Sunflowers kollektioner sedan starten. Det är ett ikoniskt plagg som alla killar och tjejer blir snygga i. Den här vinröda modellen är ny och har formen av en boxig bomberjacka med droppade axlar.

15 000 kr.

Designern svarar

Vad har du inspirerats av när ni designat höstkollektionen 2023?

– Många av våra influenser kommer från 1990-talet när vi växte upp, lyssnade på popmusik och började intressera oss för kläder. Designprocessen kan till exempel börja med att vi hittar en fantastisk bild på skådespelaren Patrick Swayze i en jeansjacka. 

Sunflower har funnits i fem år, vilka plagg har funnits med från starten?

– Denim, kostymer och skinn, det är själva fundamentet i varumärket. Självklart är kollektionerna mycket bredare nu, men vi har ändå försökt vara konsekventa med vårt uttryck. Kunden ska kunna känna igen en Sunflower-look. Hela idén bakom Sunflower var att göra det enkelt för män att skapa en tidlös men modern garderob.

Och hur ser den typiske Sunflower-­killen ut?

– En man som är modeintresserad men inte vill göra för mycket väsen av sig. Han är helt ålderslös för oss men gillar kvalitetsplagg, att klä upp sig och känna sig cool.

På vilket sätt är Sunflower ett hållbart val för modekunden?

– För att vi tillverkar kläder av hög kvalitet som går att använda år efter år. Designen är tidlös och står över trender, du kan ha plaggen hur länge som helst.

I Sverige hittar man Sunflower hos till exempel Nitty Gritty och Care of Carl. Kommer ni att öppna en egen butik?

– Det hoppas jag, men då kommer det att vara i Köpenhamn Jag tycker att många varumärken har för bråttom med att öppna en egen butik. Det är viktigt att kunden får ett bra första intryck av varumärket, då måste allt vara tipptopp.

Vad har ni på gång framöver? 

– Inom kort kommer ett skosortiment, det lovar vi!

Ulrik Pedersen är grundare och designer på Sunflower.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-19 14:10