Superlyxiga Göteborgs Rapé Kardus 2019 är här

I årets upplaga av det exklusiva snuset Kardus byts favoriten General ut mot en annan favorit – Rapé. Så här gör du för att få tag i ett av 1 000 exemplar.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-10-25 10:00  |  Lästid: 2 minuter

Höst- och vintertid innebär att Swedish Match enligt tradition lanserar sitt mest påkostade snus, Kardus. Tidigare år har det handlat om General Kardus, där föregående års smaksamarbeten bland annat inbegriper ginsmak signerad prisbelönta, svenska, Hernö gin och förra årets smak i samarbete med kocken Karl Ljung.

Nytt för i år är att trotjänaren General byts ut mot en annan Swedish Match-favorit, 100-årsjubilerande Göteborgs Rapé – den största förändringen med Kardus hittills.

Precis som tidigare år handlar det om en extremt limiterad upplaga om 1 000 exemplar (en nyhet för 2019 är att 300 extra exemplar släpps i Norge) för det finaste du kan köpa i snusväg. Den lyxiga snusburken kostar också därefter med en prislapp på 999 kr.

Samarbetspartner för Göteborgs Rapé Kardus 2019 är krögaren Stefan Karlsson, som bland annat driver Michelinkrogen SK Mat & Människor i Göteborg. Och smaktemat för året är gastronomi.

– Jag har tillsammans med Swedish Match Master blender Lars Öberg tagit fram smaksättningen för Göteborgs Rapé Kardus och komponerat de smaker vi har så att de gifter sig med den tobaksblandning Lars har valt ut, säger Stefan Karlsson till King- och Caféredaktionen.

Stjärnkrögaren Stefan Karlsson med en burk Göteborgs Rapé Kardus Winter 2019.
Stjärnkrögaren Stefan Karlsson har varit med och tagit fram smaken i årets Kardus.

Tobaksblandningen är unikt sammansatt för Göteborgs Rapé Kardus Winter 2019 och består av tobak från Argentina, Sydafrika och Indien. Den argentinska tobaken är soltorkad och kommer från Los Altos de la Cocha Valle, ett höglänt område nära Anderna. Den sydafrikanska tobaken är lufttorkad och har odlats i Kapprovinsen och har en arom av torkad frukt. Den indiska tobaken kommer från delstaten Andhra Pradesh i östra Indien och har en tydlig arom av torkade, söta frukter.

Göteborgs Rapé Kardus Winter 2019 kommer att finnas till försäljning från och med fredag 25 oktober i Swedish Match egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Lund, Strömstad och Åre samt på www.swedishmatch.se. Årets förpackning är ett manuellt tillverkat kärl från Orrefors.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-25 10:00