Support your locals – 5 favoriter från svenska modeföretag

svenska modevarumarken

Att många branscher just nu har sina tuffaste månader någonsin har nog ingen missat. Modebranschen likaså. Oavsett kris eller högkonjunktur behöver våra svenska modefavoriter alltid stöd på hemmaplan. Kings moderedaktör harplockat ut 5 favoritplagg från 5 olika varumärken.

tobiassikstrom  |  Publicerad 2020-03-26 15:51  |  Lästid: 2 minuter

Läderjackan – Séfr

Séfr (som tidigare hette Séfr Séfr) har varit en Kingfavorit sedan starten. Plaggen kan beskrivas som uppdaterade klassiker med minimalistiskt utförande men med spännande nytänk kring detaljer, nostalgiflörtande och svinsnygg styling. Denna supercleana läderjacka är en solklar favorit i kollektionen. Snygg året om!

Skjortan – A Day’s March

Svenska essentialvarumärket A Day’s March har vuxit så det knakat de senaste åren. Både i storlek och i kollektionsutbud. En favoritpjäs ur kollektionen är tencelskjortorna. Tencel är ett material som påminner om silke eller viskos. Det är ett naturligt och ”tunnare” material vilket ger skjortan ett väldigt tacksamt fall. Särskilt snyggt att bära framåt sommaren med 2-3 knappar uppknäppta, upprullade ärmar och en spfpräglad solbränna.

Solglasögonen – Chimi Eyewear

Solglasögon bärs utan problem året om. Kanske till och med när antal soltimmar per dygn är närmare nollan. Chimi Eyewear är flitiga på att släppa nya vassa modeller. En av alla favoriter är dessa bruna sköldpaddsmönstrade bågar.

Smycken - Louis Abel

Louis Abel är ett relativt ungt varumärke som nischat sig mot klassiska med kontemporära smycken. På herrsidan finns mycket stiliga armband och ringar i silver och guld – utmärkta accessoarer till vilken look som helst.

Sneakers - Human Scales

Human Scales har på senare tid smalnat av kollektionerna och valt att enbart fokusera på jackor och skor – de områden som kickade igång varumärket. Förutom svinsnygga läder-och mockajackor är deras klassiska vita sneakers en given favorit.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-03-26 15:51