Svenska Brown Avenue inspireras av Rivieran i sin nya sommarkollektion

Svenska uppstickaren Brown Avenue har siktet inställt på franska Rivieran i sommar. King har kollat in varumärkets nya kollektion.

Rasmus Blom  |  Publicerad för 1 dag sen  |  Lästid: 2 minuter

Brown Avenue är den svenska modesnackisen som grundades 2022 av svågrarna Kevin Forsman och Niklas Pernwall med ambitionen att skapa ett elegant och avslappnat herrvarumärke till en schysst prislapp. Vi ser kashmirtröjor, skjortor, shorts och accessoarer. Kings stilredaktör Andreas Weinås har kallat just kashmirtröjorna för ”de bästa i sin prisklass”.

Brown Avenues grundare Kevin Forsman och Niklas Pernwall.

Inför sommaren 2024 har Kevin och Niklas hämtat inspiration från franska Rivieran, själva sinnebilden av tidlös lyx och glamour, där den annars Stockholmsbaserade duon tillbringar alla sina somrar. Till och med företagsnamnet Brown Avenue är en blinkning till strandpromenaden i Cannes där duon håller till.

Kollektionen bjuder på sofistikerade kvalitetsplagg, för mellan 999 och 2 399 kr, som funkar lika bra på stranden i gassande sol som till restaurangbesöket en sval sommarkväll. En av höjdpunkterna i kollektionen är ”Merino Riviera Blazer” i merinoull, en sorts overshirt som lyfter vilken klädsel som helst utan att kännas för formell. Allt går i ljusa och jordiga toner som enkelt går att matcha.

Här är några favoritlooks från Brown Avenues nya sommarkollektion. Alla plagg finns på brown-avenue.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad för 16 timmar sen