Svenska Cake rullar ut en ny elhoj som skapar kraftigt habegär

Elektriska motorcykeltillverkaren Cake plågar oss alla genom att lansera en designmässig fullträff under årets fattigaste månad.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-01-18 16:04  |  Lästid: 2 minuter

Svenska Cake har blivit något av ett favoritvarumärke på redaktionen – det trots att ingen på redaktionen äger en Cake. Vi har bara blivit svårt förtjusta i dessa minimalistiska elmotorcyklar och blir alltid på gott humör när en ny produktlansering dimper ner i inkorgen.

Snabb recap för nytillkomna läsare: Cake säljer batteridrivna motorcyklar och är grundat av serieentreprenören Stefan Ytterborn som tidigare byggt upp och sålt hjälmbolaget Poc. 2018 lanserades den första modellen Kalk som en eldriven terrängmotorcykel. Året därpå kom en mer stadsorienterad variant av Kalk med namnet Kalk&. 2019 kom Ösa, en mopedklassad snickarbänk på hjul.

Åik är robust elcykel som funkar för både kommersiell användning och privata vardagspendlare.

Den senaste nyheten heter Åik (gotländska för “stor och tung last”), en e-cykel för den urbana pendlaren med en räckvidd på över 360 km och en lastkapacitet på 200 kg. Åik är designad kring en modulär aluminiumram så att man själv kan anpassa och utrusta sitt fordon med den typ av ställ, väskor, släpvagnar, korgar eller passagerarsäten som passar ens egna behov.

– Med Åik erbjuder vi nu ett komplett sortiment med elektriska tvåhjuliga lösningar för alla verksamheter som är i behov av transportlösningar, säger Cakes grundare och vd Stefan Ytterborn.

Enligt Stefan Ytterborn ska inte Åik misstas för ytterligare en i raden av nya e-cyklar på marknaden, utan ses som ett helt nytt verktyg som snarare omdefinierar hela kategorin.

– Vårt utbud är optimerat för hantverksmässiga behov, från snabba leveranser i stan till övervakningsarbeten i vildmarken, säger han.

Åik finns att förbeställa på ridecake.com från 64 700 kronor och förväntas att levereras i maj i år.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-18 19:16