Svenska Myrqvist gör hajkingkängor för finsmakare

Herrskoföretaget Myrqvist ger sig ut i naturen.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-10-12 13:33  |  Lästid: 2 minuter

Svenska uppstickaren Myrqvist har de senaste åren etablerat sig som ett prisvärt alternativ till de klassiska skomakarhusen från England genom handgjorda kvalitetsskor till en rimlig prislapp. Märket drog igång 2016 efter en framgångsrik crowdfunding-kampanj och har på kort tid etablerat sig som ett populärt namn i den traditionella herrskobranschen.

Anledningen till företagets konkurrenskraftiga prissättning är att man har kapat alla mellanhänder i produktionen och upprättat en nära relation till den fabrik i Portugal som tillverkar företagets skor.

Nu rör sig företaget ut ur den formella sfären för att ta klivet ut i naturen. I höst lanserar man nämligen kängan Duved, en mer dressad variant av den klassiska vandringskängan. Friluftslivet har som bekant blivit en ännu större trend under pandemin, så även i herrmodebranschen. Myrqvists ambition har varit att göra en hajkingkänga som fungerar lika bra till kostymbyxor som på skogsutflykten på söndagen.

Skon är producerad i Portugal och kommer i brun, svart och marinblå mocka. Den är utrustad med en robust gummisula och ett vattentätt membran mellan innerfodret och ovanlädret. En insydd plös gör också att du kan gå i djupa vattenpölar. Mockan som skon är tillverkad i är så kallad ”repello suede” från ansedda garveriet Charles F. Stead i Storbritannien som stöter bort väta och håller fötterna torra.

Skorna finns tillgängliga för förhandsbeställning på myrqvist.se från den 15:e oktober.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-10-12 13:34