Svenska Nikben skapar hållbart badmode med återvunnen plast från haven

King Magazine logotyp
Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-06-05 16:00  |  Lästid: 2 minuter

Den 8 juni firas det globala konceptet World Ocean Day världen över. I samband med det släpper svenska badbyxmärket Nikben sin nya kollektion i höst som förutom badbyxor även består av klassiska terryskjortor. Dessutom har plaggen tagits fram av återvunnen plast från haven.

Nikben har med fokus på kvalitet och lekfull design lyckats etablera varumärket på den internationella modemarknaden. Nu tar grundarna Nicklas Abrahamsson och Benjamin Lega varumärket vidare med den nya unisexkollektionen som har avsikten att användas av både kvinnor och män året runt och vid alla tillfällen.I den nya kollektionen har Nikben inspirerats av 50-och 60-talets strandliv i Medelhavet och Hamptons och ser Terryplagget som en självklar komponent i alla garderober. Designen som utgår från kvalitet, har under de senaste kollektionerna innehållit både shorts och skjortor i unisexdesign, som representerar varumärkets jämställda värderingar. Shortsen, som är tillverkade i snabbtorkande tyg, består av en klassisk finish och en retrosiluett.
– Vi skapar kläder som vi tycker om oavsett kön, vi vill inte kategorisera oss som ett herr eller dam varumärke, säger Nicklas & Benjamin, grundare av Nikben i ett pressmeddelande.

Nikbens utbud av badmode finns hos utvalda återförsäljare och på varumärkets hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-11 17:00