Svenska Sandqvist släpper hajkingkollektion

Svenskt väskföretag drar åt skogen.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-05-26 15:13  |  Lästid: 2 minuter

Vi blickar mot en andra sommar av restriktioner och rekommendationer, och även om det första som bör fimpas när vaccineringen är genomförd är ”i dessa tider”-spaningar så är det svårt att inte tro att pandemin spelar roll i den vandringsvåg som just nu sköljer över världen. Visst, även innan virusutbrottet var vandring och hajk på frammarsch, men nu börjar vi närma oss någon slags kokpunkt för outdoormodet.

Hajkingkängor, fleecetröjor och dunjackor syns på catwalken, ASAP Rocky och Frank Ocean såg ut som de dolde varsin påse jägarsnus i innerfickan senast man fick besöka modevisningar. En slags muterad variant av normcore-modet har kallats gorpcore (”Good Ol’ Raisins and Peanuts”, en slags programförklaring för vandringssnackset trail mix).

Svenska väskföretaget Sandqvist presenterar inför sommar en ny serie väskor just vid namn Hike. Kollektionen består av fyra väskor, däribland midjeväskan All Terrain som rymmer sju liter och passar för en kortare vandring, medan Mountain Hike-väskan sväljer 40 liter där ett midjebälte balanserar väskans vikt på höfterna i stället för att enbart sätta press på axlarna. Väskorna kommer i två färger, en armégrön med gula detaljer samt en svart variant med mörklila detaljer.

– Jag älskar naturen och tillbringar så mycket tid som möjligt utomhus. Jag fiskar, vandrar, åker skidor, plockar svamp eller bara går på en picknick med min familj. Jag är superstolt över de nya väskorna och det har varit väldigt roligt att utveckla dem. Sedan de första proverna kom har jag tagit dem på flera vandringar och skidresor, och är väldigt nöjd med hur de har blivit, säger grundaren Daniel Sandqvist.

– Väskorna är tekniska och bekväma, hållbara och mångsidiga. De har alla de funktioner jag behöver, oavsett om jag är i stan eller mitt ute i ingenstans. Och sist men inte minst, de ser bra ut. Jag antar att cirkeln är sluten, säger Daniel.

Väskorna kostar från 795 kr och kommer att säljas i Sandqvists flaggskeppsbutiker, online och utvalda återförsäljare.

Dela på Facebook
Tweeta