Svenska Youtubern är världens första att nå 100 miljoner prenumeranter

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-08-27 18:33  |  Lästid: < 1 minut

Felix ”PewDiePie” Kjellberg är svensken som tjänar lika mycket som ett litet lands BNP på att filma sig själv medan han spelar datorspel. Enligt Forbes visar färska siffror att han tjänade så mycket som 150 miljoner kronor via sin kanal förra året och 2016 utsåg Time Magazine honom till en av världens mest inflytelserika personer på internet. Allt detta genom att mer eller mindre filma sig själv när han spelar datorspel för att sedan lägga ut det på Youtube.

Kjellberg var en av de första som lyckades med att nå en riktigt stor publik, som inte bara sträckte sig över spelvärlden, utan även långt utanför mot ett nytt underhållningsformat där folk filmar sig själva och sina reaktioner på tv-spel eller filmklipp framför datorn. Ett underhållningsformat som nu domineras av olika Youtubeprofiler och inte minst honom själv.

Pewdiepie har de senaste månaderna återvänt till att spela datorspelet Minecraft vilket har satt fart på antalet tittare igen. Han har lovat att livesstreama Minecraft i tolv timmar när han passerat den magiska gränsen 100 miljoner prenumeranter.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-03 09:54