Svenska varumärket släpper världens kanske mjukaste skidkollektion

Svenska kashmirvarumärket Soft Goat släpper skidkollektion. En tydlig blick bakåt till barndomens skidsemestrar. Och kanske har de gjort världens hittills mjukaste skidkläder.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2020-11-11 15:37  |  Lästid: < 1 minut

Tio år efter att svenska kashmirföretaget Soft Goat lanserades släpps nu en minikollektion med skidkläder. Men den som väntar sig Gore-Tex och skalplagg får vända sig åt annat håll. Istället är det de mjukaste tröjor och byxor som ska invadera svenska fjällen 2021 – om covidläget tillåter. 

Plaggen har tydlig retrokänsla, användbart och mjukt. Flera av de tunnare plaggen är i 100 procent kashmir medan andra plagg som är lite tjockare tillverkas i 70 procent ull och 30 procent kashmir. 

”Friktionen gör att kashmir kan noppra men med ull blir det mer slitstarkt och priset kan komma ned något. De blir mer rejäla och samtidigt väldigt mjuka”, säger Stephanie Bergström, grundare och ägare av Soft Goat. 

En ny logotyp har tagits fram: en snöflinga i regnbågsfärg av illustratören Jonas Andrén. Kollektionen har hämtat inspiration från hur skidkläder såg ut för några decennier sedan, enkla former och eleganta snitt. Skidblått, marinblått, rött, grått och vitt. Vibb av Norge med andra ord. Snarare riktat för användning på afterski eller hemma i fjällstugan. 

Bara tre plagg är direkt riktade till en manlig målgrupp men Stephanie Bergström säger att plaggen går att kombinera fint med den ordinarie kollektionen där det finns betydligt fler herrplagg.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-12 12:36