Sveriges äldsta vinhandlarfamilj tänker utanför boxen med nya rödvinet Gran Selección

Lagom till vårens utomhushäng släpper Sveriges äldsta vinhandlarfamilj Tegnér & Son ett spanskt rödvin med en helt egen design.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-03-28 18:12  |  Lästid: 2 minuter

Med obruten verksamhet sedan 1880 kan Tegnér & Son titulera sig Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj. Men det är först nu, 132 år och otaliga produktlanseringar senare, som familjeföretaget kan presentera sitt första rödvin, Tegnér & Son Gran Selección. Det fylliga rödvinet kommer till Systembolagets beställningssortiment i en cylinderformad trelitersbox som är lätt att bära med sig med hedern i behåll (åtminstone till picknicken).

Vinet består av en blandning av 70 procent procent Tempranillo (varav 20 procent är Gran Reserva som lagrats 36 månader på amerikanska och franska ekfat) samt 30 procent Syrah. På smakmenyn står bland annat mogen frukt och röda bär med inslag av nejlika och vanilj.

Gran Selección är ett lent och fylligt vin, samtidigt som det har en elegans och en kryddighet som balanseras upp av en angenäm syra.

Alla druvor kommer från en hållbar odling i den ursprungsskyddade spanska regionen Tierra de Castilla IGP, strax söder om Madrid. Vinet är helt utan adderat socker och har en sockerhalt på bara 0,13 g/100 ml. Perfekt inför beach 2022 på så vis.

– Gran Selección är vår första vinlansering under eget varumärke. Med den har vi ambitionen att skapa ett kvalitativt och prisvärt vin som passar alla tillfällen. Det är inte bara ett rödvin, utan resultatet av 140 års erfarenhet av vinbranschen och en passion som förädlats över fem generationers vinhandlare, säger Pontus Tegnér som är den femte generationen i vinhandlarfamiljen.

Prisvärt är ordet. Prislappen ligger på 289 kronor och artikelnumret är 54895.

Dela på Facebook
Tweeta