Swedish Match släpper lyxsnus – för 999 kr per ”dosa”

General Kardus är lyxsnuset som tagit över ett och ett halvt år att ta fram. Nu lanseras årets andra smakvariant av samarbetet mellan Swedish Match, kocken Karl Ljung och glastillverkaren Orrefors.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-12-03 14:15  |  Lästid: 2 minuter

Nu är det dags för vinterns släpp av Swedish Match mest påkostade snus, ”General Kardus”. I februari släppte man årets första upplaga av det lyxiga lössnuset, som kostar 999 kronor för en förpackning á 150 gram snus.

För att ta fram årets smaker och förpackning har man samarbetat med Karl Jung, som tidigare har vunnit Årets kock bland annat. Ett arbete som tagit över 36 månader. Nu släpps alltså årets andra smak General Kardus Winter 2018.

Skillnaden mellan vårutgåvan och vinterutgåvan är blenden och smaken, menar Swedish Match. Vintersmaken av General Kardus har mörk tobakskaraktär med tydliga inslag av rosmarin och bergamott samt aningen barrskog och blommor.

Swedish Match släpper lyxsnus – för 999 kr per
Lyxsnuset General Kardus Winter 2018 smak är framtaget tillsammans med kocken och krögaren Karl Ljung.

Tobaksblandningen består av noggrant utvald tobak från Argentina, Sydafrika och Indien. Den argentinska tobaken är soltorkad och ger kryddiga och fruktiga aromer, och är odlad på hög höjd i Los Altos de la Cocha Valle i norra Argentina. Den sydafrikanska tobaken är lufttorkad i Kapprovinsen och ger en arom av torkad frukt, och den indiska tobaken är även den soltorkad med nyanser av söta torkade frukter. I General Kardus Winter 2018 har tobaken skurits som single-cut till strimlor om 0,72 millimeter.

Swedish Match släpper lyxsnus – för 999 kr per
Förpackning är framtagen av glastillverkaren Orrefors.

– Det känns riktigt kul att få ta General Kardus gastronomiska tema i mål tillsammans med Swedish Match. I år har vi dessutom valt ut en helt ny tobaksblandning, som tillsammans med våra adderade smaker ger en smak som förenar Generals klassiska krydda bergamott med en säsongsanpassad smaksättning, säger stjärnkocken Karl Ljung.

”General Kardus Winter 2018” säljs nu i 800 numrerade upplagor á 150 gram i Swedish Match fem egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Lund, Strömstad och Åre.

Snuset går även att beställa på deras hemsida.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta