Swedish Match släpper snus med smak av gin

Swedish Match tar än en gång fasta på att snus med smak av gin är ett lyckat smakgrepp.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-02-15 14:50  |  Lästid: 2 minuter

2017 släppte Swedish Match sin årliga upplaga av lyxsnuset General Kardus med smak av gin. Den gången togs smaken fram med tungt prisade svenska ginmärket Hernö Gin.

Swedish Match släpper snus med smak av gin
2017 släppte Swedish Match sin motsvarighet till Blossa glögg: General Kardus med smak av gin och tonic.

Nu är det återigen dags att gifta gin med snus när man släpper sin small batch med smak av gin och peppar. Small batch är Swedish Match koncept med begränsade upplagor – 10 000 dosor – per lansering, som säljs via Swedish Match egna butiker och på den svenska snusjättens hemsida.

– Vårt samarbete med Hernö gin var utmärkt och vi fick positiv feedback från den lanseringen. Vi har utgått från smakbalansen i en Gin & Tonic, och valt lime och peppar som komplement. Med Small Batch-produkterna har vi möjlighet att både testa marknadens preferenser och vässa vår egen förmåga att utveckla smakkombinationer, säger Mattias Schyberg, Master blender på Swedish Match.

Ingredienserna har blandats för att ge en smak som liknar gin, och Swedish Match säger själva att snuset har en ”ljus och kryddig tobakskaraktär med smak av gin, peppar, enbär, lime och örter.”

– Den ljusa tobakskaraktären passar en högst sporadisk snusare som jag själv utmärkt och gin-tonerna ger prillan lagom mycket fredagskänsla. Tre plus!

Gin och peppar är den första första small batchen för 2019 och den åttonde i ordningen. Small batch gin och peppar kommer i 10 000 dosor och säljs via Swedish Match butiker och på www.swedishmatch.se.

Priset då? En dosa kostar 45 kronor.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta