Tag Heuers bästa bärare

Få klockor har burits på så många coola handleder som sporturens okrönta konung, TAG Heuer. Vi lät Jack Heuer, grundarens barnbarn tillika före detta chefsdesigner för företaget, prata fritt om märkets skönaste ambassadörer – från bildårar till hollywoodhunkar.

Redaktionen  |  Publicerad 2007-05-17 05:48  |  Lästid: 1 minut
Bild 430601
Medsols från övre vänsterhörn: Ronnie Petterson med Jack Heuer, Brad Pitt, Jack Heuer och Enzo Ferrari, Steve McQueen.
Steve McQueen: ”Inför filmningen av racingrullen Le Mans (1971) blev McQueen racingskolad av Ferraristallets Jo Siffert. När det blev dags för inspelning frågade kostymören McQueen hur han ville vara klädd i filmen, varpå han pekade direkt på Siffert som bar en Monaco (1969). Klockan fick en exponering som är svårmätt i pengar.”
Ronnie Petersson, Niki Lauda, Enzo Ferrari m fl: ”Under 1971–1979 var TAG Heuer officiell tidtagare åt hela Ferraristallet. Samtliga förare fick en guldklocka av modellen Autavia, med namn och blodgrupp ingraverat på boettens baksida. Ronnie var fantastisk som person. Jag har tyvärr ingen aning om vart hans klocka har tagit vägen.”
Prins Bertil: ”Min farbror Hubert var gift med en svenska från Göteborg som var god vän med Prinsen. Vi brukade ses varje år i samband med Grand Prix i Monaco under en fest som anordnades av Marlboro. Vi hade alltid kul ihop och varje gång vi sågs igen hade han köpt en ny TAG Heuer.”
Louise Edlind: ”Åh, är det så hon heter? Jag hade henne till bordet under en lunch i samband med inspelningen av Le Mans, i vilken hon spelade mot McQueen. Vi pratade om allt annat än klockor, kan jag säga. Maleen i Saltkroeikan? Aldrig hört talas om.”
Bo Derek: ”Under en jul i början av 1980-talet fick jag ett julkort av en man jag träffat i USA tidigare under året. När vi träffades hade jag ingen aning om vem han var far till. Med kortet bifogade han några bilder på sin dotter med en Heuerklocka runt armen. Det visade sig att dottern var Bo Derek. Något år senare slog hon igenom rejält i filmen Blåst på konfekten. Liten värld.”

Av: Text: Per Nilsson

Dela på Facebook
Tweeta