Tarforms nya elhoj är som tagen ur en sci-fi-film

Nog är framtiden elektrisk – och i elhojtillverkaren Tarforms fall blandas det med lagom mycket retro.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-02-14 09:34  |  Lästid: < 1 minuter

Eldrivna motorcyklar är på framfart och det är inte svårt att förstå varför. Med tydligt miljöfokus, ljudlös körning och kaxig estetik lockar elhojarna ut en ny kategori förare på vägarna. Ett av tillskotten till mc-segmentet är halvsvenska start up-tillverkaren Tarform Motorcycles, baserad i Brooklyn och Stockholm.

Tarforms nya elhoj är som tagen ur en sci-fi-film

Med sin iögonfallande retrodesign lär motorcykeln få många huvuden på snurr när de börjar rulla på vägarna i slutet av i år. Den smarta city scramblern, med en förväntad räckvidd på 145 km och en laddningstid på strax under 4 timmar, kommer att byggas kring en modulär plattform som gör customisering och personifiering föredömligt enkel.

Tarforms nya elhoj är som tagen ur en sci-fi-film
Foto: Ryan Handt, Tarform Motorcycles.

Förare kommer även att kunna uppgradera delar över tid, till exempel köpa ett större batteripaket för ökad räckvidd. Motorcykelns digitalt integrerade smartsystem är tänkt att optimera körupplevelsen genom att övervaka motorcykelns ”hälsa”.


Föraren varnas om eventuella fel via sin smartphone och kan enkelt boka tid för service direkt i Tarforms app. City scramblern finns nu att förboka på tillverkarens hemsida, med förväntad leverans i slutet av 2019. 
Från 165 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta