Tre tidlösa klockor – och kläderna du matchar med

Det finns en klocka för varje tillfälle.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2022-12-29 09:11  |  Lästid: 3 minuter

Styrelserummet

Även om många kontor i dag saknar en officiell klädkod kan vi inte låta bli att drömma om Gianni Agnellis klädsel vid kortsidan av bordet i Fiats styrelserum under 60- och 70-talet. Klädvalet: en klassisk flanellkostym i grått som kombineras med ljusblå skjorta och marinblå slips samt mörkbrunt skinn i väska och skor. I klockväg: en subtil årskalender från Patek Philippe i roséguld på brunt läderband som diskret matchar de övriga accessoarerna.

Klockan

Patek Philippe 5396R-011, 544 000 kr.

Kläderna

Solsemestern

Oavsett om det rör sig om en solsemester över jul och nyår eller planering av nästa sommars aktiviteter så har vi valt en avslappnad och elegant klädsel till och på stranden. Under en semester vill man gärna undvika att behöva ta av sig sin klocka oberoende av aktivitet. Klockvalet föll därför på ett sportigare alternativ som pallar för såväl bad- som kvällsaktiviteter.

Klockan

Omega Seamaster 300, 73 500 kr.

Kläderna

Smokingfesten

Det råder en missuppfattning om att man under inga omständigheter kan bära armbandsur till smoking. Inget kunde vara mer fel. Lämna däremot sportklockor med stållänk eller gummiband hemma och välj i stället en lövtunn modell i guld eller stål med svart band och återhållsam storlek. Då smoking präglas av skarpa kontraster mellan svart och vitt samt är en av våra mest formella klädkoder bör klockan följa samma riktlinjer.

Klockan

Cartier Tank Must, 29 500 kr.

Kläderna

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-01 22:46