Tiger of Sweden-chefens bästa weekendtips i Dublin

Bryan Conway, creative director på Tiger of Sweden, bjuder på sina bästa tips för en weekend i pubrundornas huvudstad.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-12-19 07:28  |  Lästid: 3 minuter

Dublin är en plats som jag fortfarande kallar för mitt hem, även om jag bara har bott där i totalt åtta år av mitt liv. Dublin har förändrats mycket sedan jag studerade där som 18-åring. En avgörande del är dock intakt: folket. Dublinborna är det som gör Dublin fantastiskt. En stad full av liv och stora personligheter. Mitt bästa tips för att upptäcka Dublin är att – inte helt olikt James Joyces kände protagonist Leopold Bloom i Odysseus – gå vilse i staden, ta dagen som den kommer och låta din inre kompass leda dig till de bästa pubar Dublin har att erbjuda.

Jag brukar föredra att börja min dag med en promenad på Trinity College. En oas av lugn för vissa, ett hav av minnen för mig. Det anrika universitetet i centrala Dublin hyser ett vackert bibliotek som alltid är värt ett besök. Att lyckas tajma in en cricketmatch på campus är en upplevelse i sig. Efter att ha fönstershoppat i min favoritbokhandel Hodges Figgis på Dawson Street gör oftast törsten sig påmind och det är hög tid att vidta åtgärder. Hyllade puben Kehoes, precis runt hörnet från Trinity, brukar bli mitt första stopp.

Trinity College.

Därefter rekommenderas ett stopp på Brown Thomas, Irlands äldsta och bästa lyxvaruhus, på Grafton Street. Varuhuset kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Det var här jag insåg att jag nog gillade klä-der mer än vad jag gillade mina ekonomi-studier.  Ett stenkast bort ligger en annan av Dublins verkliga pärlor. George’s Street Arcade, byggt under den viktorianska eran, har varit ett marknadsnav i generationer och förblivit en utmärkt plats för att botanisera bland vackra vintage–butiker, antikviteter och lunchrestauranger.

Brown Thomas.

En personlig favorit är veganrestaurangen Cornucopia, som öppnade långt innan jag ens visste vad ordet betydde. En annan pärla, precis runt hörnet, är Grogans Castle Lounge. Ett vattenhål för alla som söker seriösa samtal med en konstnärlig eller kulturell inriktning och ett absolut måste om du besöker staden.

Lyckas du ta dig ut från Grogans så finns det gott om fantastiska pubar att utforska i området. The Long Hall och Stag’s Head har alltid legat mig varmt om hjärtat, men om det bara finns tid för ett till barbesök så bör du prioritera O’Donoghues. En plats ge--nomsyrad av irländsk kultur och musik. Med lite tur så bryter ett improviserat musiknummer ut när du minst anar det.

Note.

Avrunda kvällen med en sen middag på Note eller på Dublininstitutionen Shanahan’s on Stephen’s Green – en traditionell fine dining-krog helt befriad från stiff stämning. Börja nästa morgon med en resa till Dawkey i söder eller Howth i norr. Ett dopp i havet kommer att bota vilken bakfylla som helst och göra dig redo för ännu en kväll på stan. 

Dela på Facebook
Tweeta