Tiger of Sweden har gjort basgarderoben som du kan bära livet ut

Tiger of Sweden uppdaterar basgarderoben med hållbar unisex-kollektion.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2022-04-28 14:17  |  Lästid: 2 minuter

En klassisk bikerjacka. Stickade plagg med rund hals. Minimalistiska läder­sneakers. En tidlös kostym och denim. Ungefär så brukar en basgarderob beskrivas, plagg som man kan använda dagligen och som i sin enkla stil aldrig går ur modet. Den här månaden presenterar Tiger of Sweden konceptet All Collection, en könsneutral kollektion där samtliga plagg har en silhuett som passar de allra flesta kroppar.

– Idén med All Collection kommer från lanseringen av vår första damkollektion 1997. Det var de bästa kostymerna från herr som översattes utan hänsyn till kroppsform. Det var en stor framgång på den tiden och satte Tiger of Swedens damkollektion som vi känner den, men jag har alltid varit intresserad av hur de två typiska kroppsformerna kan slås samman och experimenteras med för att skapa något nytt för båda könen, förklarar varumärkets brittiske designchef Bryan Conway.

Med All Collection fortsätter Tiger of Sweden att stärka varumärkets hållbarhetsarbete. Alla denimprodukter är till exempel tillverkade av 100 procentåtervunnen bomull och skinnjackan är certifierad av Leather Working Group.

– Det är den mest genomgripande hållbara kollektion vi har gjort. Varje plagg i kollektionen har en historia i sig, från den helt återvunna denimen till den helt spårbara ZQ-certifierade ullen för kostymen, med certifierade och återvunna invändiga detaljer. Det är ett stort steg framåt, men med en lång väg kvar att gå, fortsätter Bryan Conway. Han är allra mest nöjd med den dubbelknäppta ko­­stymen i en blandning av ull och lyocell.

– Den har en vacker och elegant form som känns helt annorlunda beroende på vem som tar på sig den. Kostymen är nästan kameleontlik – vi provade den alla i studion och den såg bra ut på alla möjliga människor.

– Som ett varumärke format av svenska värderingar om jämlikhet, funktion och meningsfull design är vår All Collection ett steg in i vår framtid rotad i vårt förflutna.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-04-28 14:17