”Män ska bära mer färg”

Tigers designteam om gårdagens visning, där inspirationen – hör och häpna! – var Stockholm och Berlin.

Jimmy Guo  |  Publicerad 2012-02-02 11:37  |  Lästid: 1 minut
Designern Ronnie McDonald.

Även denna säsong var Tigers visning den som avslutade Stockholms modevecka och en enorm publik hade samlats i Kungsträdgården med höga förväntningar.

– Kollektionen utgår från en idé som vi kallar ’new heroes’. Vi låter svensk, skarp minimalism – som är ett av Tigers kärnvärden – möta hård ruffigheten i läder och asymmetri från Berlins nattliv. Färg är definitivt nyckeltrenden i höst. Det är det vi tror starkast på och vi vill få män att våga bära mer färg. Matchat med svart såklart,” säger Ronnie McDonald, designer för Tiger of Sweden.

– Vi har även arbetat vidare med den förlängda silhuetten som vi smått introducerade nu i vår. Kostymerna är smalare än innan men också längre och även stickade plagg såsom cardigans kommer i fullängd. säger Christian Lippich.

Den förlängda silhuetten är ett avsteg från tidigare säsongers korta kavajer och skarpt skurna kostymer burna bärs gärna med oversizeade ytterplagg. Den dominerande accentfärgen var en varm roströd nyans som förekom både som mindre inslag och från topp till tå.
Dela på Facebook
Tweeta