Timberland gör dubbelt hållbara skor

Deras kängor betraktas som moderna klassiker. I höst höjer Timberland ribban på fler än ett sätt när moderiktiga och föredömligt miljövänliga linjen Earthkeeper kommer till Sverige.

Johan Magnusson  |  Publicerad 2011-09-09 11:19  |  Lästid: 1 minut
Bild 424195

Timberland har arbetat i decennier för att producera produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt och med en hållbarhet som sträcker sig längre än bara sett till kvaliteten.
I Earthkeeper-kollektionen för höst och vinter 2011 går de längre än någonsin och skorna innehåller bland annat ”green rubber”, där 42% av gummin är återvunnen. Andra detaljer som sticker ut är foder och innersula av återvunna PET-flaskor, skinn framtaget av garverier med miljötänk och att halva materialmängden i varje sko ska kunna återvinnas.

Timberland tillverkar produkter som tål utomhusaktiviteter och ska passa alla från den vanlige killen till extremsportutövaren. Med mätinstrumentet ”Green Index” rankas produkterna i Earthkeeper på en skala 0-10 utefter hur liten eller stor klimatpåverkan den har.
Bild 424196
Cupsole Moc Toe Boot (även på bild överst i artikeln i ett annat utförande), inklusive nya innovationen Antifatigue, stötdämpningen i sulan som ger energi tillbaka i stället för trötthet i fotbädden. 1 400 kronor i Timberlands butiker, utvalda Nilsonbutiker och i Timberlands webshop.

Dela på Facebook
Tweeta