Ur kvinnlig synvinkel

Våga äta kolhydrater, skippa tajts och glöm inte träna benen! King tänkte utanför boxen och konsulterade PT:n och fitnessbloggaren Hannah "Fashionablefit" Andersson. Obligatorisk läsning för pojkar såväl som män!

Gustaf Sjöholm  |  Publicerad 2013-05-07 08:00  |  Lästid: 3 minuter
Ur kvinnlig synvinkel
Hannah Andersson har bloggat om träning och fitness för Metro sedan 2011. Läsekretsen fortsätter växa. Foto: Linnea Frank. Smink: Sara Grundén
Ur kvinnlig synvinkel
Hannah är baserad i Stockholm och Sidney – vilket gör att hennes Instagram ständigt rymmer nästan provocerande sköna Sidney-vyer.

Jag känner mig ofta lite sjavigt klädd på gymmet, ge mig några tips!

– Det beror lite på vad för typ av träning du kör på gymmet. Kör du mycket styrketräning skulle jag säga att du bör satsa på ett par hyfsat platta skor, Converse funkar riktigt bra när man kör marklyft och knäböj om man inte vill investera i ett par riktiga tyngdlyftningsskor. Nike Flyknit kan även vara det snyggaste i sneakers-väg ute just nu. Satsa på ett par shorts och en snygg T-shirt till det. Keep it simple!

Om jag bara ska köpa en träningspryl i år­ – vilken köper jag?

– Helt klart en Timex Stopwatch för att hålla koll på vila mellan sets bland vikterna. Samt bars för att ha för intervallträning.

 
 
 
Ur kvinnlig synvinkel
Mängden sunda mattips i Hannahs Instagramflöde är outsinlig!
Vad är ett ’no no’ för killar på gymmet? Svara ärligt!

– Alltså det här med tights killar? Jag är ledsen men jag tycker det är så otroligt osexigt med killar i tights. Om ni nu gärna vill ha tights på er kan ni kanske ha shorts över i alla fall  ;-)?!


Du tillbringar mycket tid i Australien – vilket typ av gymbeteende är typiskt för svenska killar?
 
– I Sverige kan man träna på samma gym i tre år och se samma människor varje dag men fortfarande inte byta ett endaste ord med varandra. Tråkigt!
 
Ur kvinnlig synvinkel
Träning gör dig snyggare! Trots det noterar King få killar bland Hannahs Instagram-följare. En heter Claes Juhlin.
Det jag älskar med Sydney är att efter en vecka så känner man allt och alla som tränar på samma gym. Det blir socialt på ett helt annat sätt. Jag kan tycka att det är väldigt trevligt att åtminstone höja blicken, säga hej och fråga hur läget är om man nu ser varandra varje dag. Sedan sätter jag gärna in mina hörlurar och kör min grej. Våga säga hej killar!
 
Vilket är ditt bästa gym-minne? Och vilket vill du helst glömma…?
 
– Mest positiva gym-minne: När jag satte nytt personbästa i marklyft på 110 kilo efter att ha sprungit milen. Det var träningslycka!
Mindre positiv upplevelse: Marklyft i genomskinliga tights, ganska populärt bland killarna men mindre kul för mig, haha!
Ur kvinnlig synvinkel
Hannahs budskap till alla tjejer därute är att aldrig sluta sträva efter att bli en sexigare version av sig själv. Livet är helt enkelt för kort för att inte ta till vara på sig själv.


Vilka generella tips vill du ge till killar?

– Träna ben! Typiskt gymbeteende bland svenska killar är att lägga otroligt mycket fokus på överkroppen men skippa benträningen. Tro mig vi tjejer gillar rumpor vi med. Börja köra övningar som squats, utfallssteg, marklyft, hamstring curls och benpress så att benen kommer ikapp överkroppen. ”Friends don´t let friends skip leg day…” 

– Om målet är att bli rippad inför sommaren är mitt tips att inte utesluta kolhydrater. Jag kan tänka mig att ni vill se ut som Brad Pitt i Fight Club. Well… kolhydrater är kroppens favoritbränsle som ger dig en krispig och rippad look. Satsa på långsamma kolhydrater så som råris, quinoa, bovete och sötpotatis.

 

För mer Hannah, besök hennes blogg eller följ henne på Instagram (@fashionablefit).

Dela på Facebook
Tweeta