Tips i sommar

Funkar uppklätt i shorts? Och hur får du till inbjudan till sommarfesten du ska ha? "Fråga King"-trion Claes, Peder och Pelle levererar handfasta tips!

Redaktionen  |  Publicerad 2013-06-20 08:00  |  Lästid: 2 minuter
Tips i sommar

Uppklädd i shorts?

Jag går rakt på sak, är ett stort fan av att bära diverse shorts under årets varmare månader. Kan jag på något vis vara uppklädd i kortbyxor?

Gustaf

– Klart du kan. Frågan är snarare om du vill. Till att börja med skulle jag helt vilja förbjuda kombinationen kavaj, slips och shorts. Den är kort och gott vidrig. Sammanfattningsvis kan man säga att shorts över lag rimmar dåligt med vad jag skulle kategorisera som ”uppklätt”. Ett universalknep är dock att satsa på något långärmat på överkroppen. Personligen tycker jag att en kashmirtröja eller safariinspirerad skjorta kan se bra ut till kortbyxor. Lägg även en extra tanke på skorna. Loafers eller ökenkängor känns naturligtvis mer dressat än tygskor eller sandaler.

Claes


Mockajacka på kavaj

Kan jag ha min mockajacka över en kavaj? Tycker själv det ser lite schyst ut med lager på lager…

Lars

– Ja, du kan ha precis alla jackor över kavaj, men det kommer att se ut som skit. Att något av plaggen är sydda i mocka spelar ingen som helst roll. Satsa på en rock över kavajen om du inte vill se ut som en fågelskrämma med taskig smak.

Per


Schyst inbjudningskort?

Ja, hur skriver jag ett sådant?

Josef

– Ett inbjudningskort måste först och främst vara praktiskt. När, var, hur? Plats, tid, klädsel och osa. Ganska basic, undvik onödigt svammel som: ”Äntligen fyller Göran 40!” Tänk däremot på att nu i e-postinbjudningarnas tidevarv väger ett riktigt postat kort tungt. Hårt, tungt, dyrt papper, snyggt typsnitt och gärna text med viss struktur eller i relief. En präglad initial högst upp är klassigt. En kompis till mig i London tackar aldrig ja till en fest eller middag, till vilken inbjudningskortet inte är hårt nog att kunna stå för sig självt. Billigt papper som faller ihop betyder antagligen ett lika billigt party. Det är lite som toaletter på restauranger: Om toaletten är skitig är restaurangen utan undantag likadan.

Peder

För att ställa en fråga, maila till fragaking@egmont.se. Vi vill veta vad du undrar!

Dela på Facebook
Tweeta