NikeLab släpper ny sneaker – så ser den ut

Riccardo Tisci, känd som "Air Force 1-killen" släpper nu en ny kollektion tillsammans med NikeLab. Så ser nya NikeLab Dunk Lux Chukka x RT ut.

Victoria Petersson  |  Publicerad 2017-02-06 13:36  |  Lästid: 2 minuter

Riccardo Tisci gjorde i sitt första samarbete med NikeLab en skokollektion som återskapade den klassiska skon med rötter i basketkulturen.  2016 lanserades fler samarbeten då Tisci designade en ny version av Nikes klassiska Dunk och två träningsskor, Free Train Force Flyknit x RT och Tranform Flyknit x RT.

Nu har NikeLab skapat den mellanhöga NikeLab Dunk Lux Chukka x RT. Skon finns i färgerna svart/vit och röd/vit, och skon är inspirerad av Tiscis intresse för skatekulturen och basket från 80-talet.   

NikeLab släpper ny sneaker – så ser den ut
NikeLab släpper ny sneaker – så ser den ut
NikeLab släpper ny sneaker – så ser den ut

”Jag tycker att Dunk har något som är väldigt speciellt. Den har rötterna i både sport och street-kultur,” säger Tisci i ett pressmeddelande. ”För yngre generationer kan den passa många, oavsett vilken stil man gillar. Jag tycker att det är en av dom mest ikoniska skor som Nike någonsin har skapat.” 

Skon har överdimensionerade proportioner på detaljer, som den stora swoshen som känns igen från Dunk Lux High. Skon har en Lunarlon innersula för stötdämpning och memory foam i den vadderade överdelen för en bekväm passform.

NikeLab Dunk Lux Chukka x RT lanseras globalt från den 23 februari i NikeLab butiker och på nike.com/nikelab. Innan dess, från den 10 februari, kan den som besöker New York hitta skon på NikeLab Bergdorf Goodman, NikeLab 21M, Dover Street Market New York, Kith BK och Concepts. 


Dela på Facebook
Tweeta