Tjoget flyttar in på NK med nytt, italienskt barkoncept

Tjoget, utnämnd till en av världens bästa barer 2019, flyttar nu in NK-huset med sitt nya italienska bar-och cafékoncept Positano.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-10-30 14:52  |  Lästid: < 1 minut

Det är nog få personer i Stockholmstrakterna som undgått det förnyelsearbete som under den senaste tiden pågått runtom och inne NK-huset. Nu lanserar varuhuset den nya och spännande restaurangen och aperitivobaren Positano. Bakom satsningen står Linje Tio-trion Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Robert Rudinski från den världshyllade baren Tjoget, som nyligen hamnade på 37:e plats i den prestigefulla listan över världens bästa barer 2019.

– Vi har alltid haft en dröm om en italiensk bar och NK är den perfekta platsen med mycket människor i rörelse under dagen. Positano ska bli en naturlig mötesplats där man tar något i farten eller stannar i timmar och kanske gör det mest osvenska som finns, dricka cocktails på dagen innan solen gått ner, säger Joel Söderbäck, en av grundarna bakom Positano.

För fjärde året i rad placerade Tjoget – Stockholms internationella cocktail-go-to – sig på den prestigefyllda listan ”The World´s 50 Best Bars”.

Positano öppnar på NK:s herrplan i början av november och ska bidra med att fånga upp känslan i den traditionsenliga italienska aperitivokulturen – där baren är en naturlig mötesplats för mat, dryck och umgänge. Hit går den som är sugen på att avnjuta en smakrik lunch eller stanna över några prisade cocktails. Menyn består av pastarätter, sallader, chark, ostar, italienska sötsaker och är presenterade i en miljö som ska föra tankarna till italienska Amalfikusten.

Positano öppnar på Nordiska Kompaniet, plan 2, i början av november.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-30 15:17