Tom of Finland livar upp kalsongsvenskars minikollektion med homoerotik

Svenska kalsongtillverkaren gör en minikollektion ihop med homoikonen Tom of Finland. En serie underkläder som utmanar och livar upp.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2020-11-13 14:28  |  Lästid: < 1 minut

Tom of Finland, mest känd för sina gayerotiska bilder, slog igenom i USA på 50-talet. Då var homosexuella handlingar olagligt i både USA och Finland. Hans teckningar involverade inte sällan mycket välbyggda män i läder, med motorcyklar alternativt klädda i sjömansuniform, involverade i sexuella handlingar.

Hans riktiga namn var Touko Laaksonen och han skulle ha fyllt 100 år tidigare i år. I dag är hans bilder en självklar del av både den finska och internationella konstscenen.

Det svenska kalsongmärket CDLP har inspirerats av vanligt förekommande plagg i konstnärens verk, och tagit fram såväl en kalsong av jock strap-typ och ett linne.

Plaggen kommer levererade i en svart respektive vit specialgjord ask, klädda med de teckningar som inspirerat produktdesignen. Askarna har ett hål där bilderna kan skönjas.

CDLP-grundarna Christian Larson och Andreas Palm, och kollektionen har växt utifrån en grundidé om hållbara underkläder med avskalad elegans, till att även inkludera strumpor, sportunderkläder, badkläder, t-shirts och homewear. Produkterna designas i Stockholm och produceras i Europa från hållbara innovativa material.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-13 14:28