Topman öppnar jättebutik!

Äntligen får den engelska budgetjätten ett ordentligt skyltfönster i vår huvudstad. I februari smäller Topshop och Topman upp en gigantisk butik – mitt i centrala Stockholm.

Johan Magnusson  |  Publicerad 2010-09-03 12:28  |  Lästid: 1 minut
Bild 425443
Svenske modellen Charlie Westerberg i kläder från Topman spring/summer 2009.
Ni känner säkert till bakgrunden. När Souk-gallerian på Drottninggatan gick i konkurs häromåret blev samtliga hyresgäster – inklusive Topshop och Topman – tvungna att flytta ut ur lokalerna. Sedan dess har budgetshoppinglystna kunder hänvisats till den – i sammanhanget – lilla butiken i Gallerian för att ta del av små delar av varumärkenas kollektioner.
I februari nästa år är det ett minne blott. Då smäller Trenor (franchisetagaren för Topshop och Topman i Sverige) upp en hela 1 300 kvadratmeter stor butik på Sergelgatan i centrala Stockholm.
– Äntligen har vi funnit det butiksläge i Stockholm som vi letat efter i nästan ett år. Vår butik i Gallerian har haft en fantastik utveckling och vi kan helt enkelt inte hantera efterfrågan med bara en butik i city. Läget för vår nya flaggskeppsbutik är perfekt. Sergelgatan tar över från Drottninggatan som modestråk i city och det har skapats en mycket intressant mix av svensk och utländsk design på gågatan, säger Trenors vd Åke Hellqvist.
Cirka 300 meter av ytan rymmer Topman, lika stor som den gamla herrytan i Souk-gallerian.
Topman har flera olika linjer, vilka av dem kommer den nya butiken att sälja? 
– Det blir sannolikt Limited, Design och nya, rockiga AAA. Eftersom den nya butiken blir en flagship store kommer vi kunna ta in i princip vad vi vill från det brittiska sortimentet. Jeansen har gått väldigt bra i våra nuvarande butiker så det kommer också bli en rejäl denimavdelning och vi kommer till sist ha ett väsentligt större utbud av kostym och udda kavaj än det vi kan presentera i dag i det begränsade utrymmet i Gallerian, avslutar Åke Hellqvist. 
Om du inte kan vänta till februari hittar du även en Topmans utbud i Arkaden Göteborg och på topman.com.
Dela på Facebook
Tweeta