Traditionellt hantverk möter modern stil i Mr Porters Made with Craft-kampanj

Att intresset för hantverkskonst exploderat i modevärlden har varit svårt att missa – nu ger sig MR PORTER in i leken med kampanjen "Made with Craft".

Ludvig Hällström  |  Publicerad 2024-04-11 11:31  |  Lästid: 3 minuter

Med över 70 utvalda stilar från 9 internationellt kända modemärken introducerar Mr Porter kampanjen Made with Craft som hyllar hantverket i allt från kläder och accessoarer till smycken och heminredning.

Fokuset i kampanjen ligger på unik design och särskiljande tekniker presenterade genom produkter från 9 varumärken – alla med en egen tolkning av hantverkskonsten.

Produkterna som presenteras är en del av Mr Porters Consciously Crafted-sortiment, där fokus ligger på hållbarhet, ansvarsfull produktion och att ge stöd till lokala samhällen för att hantverksmässig integritet.

Bland kapselkollektionerna, som är exklusiva för Mr Porter, finner man bland annat Jacques Marie Mage som erbjuder 16 produkter i form av deras The Last Frontier-kollektion.

Samlingen innehåller 7 begränsade upplagor av glasögon och 9 smycken, glasögonen är tillverkade i Japan och Italien medan smyckena har gjorts i sydvästra USA med handlagda pärldekorationer.

Kartik Research och Kardo kombinerar tradition och modern design i en hyllning till historiska broderitekniker och färgningsprocesser med plagg som camp-collar-skjortor, shorts och vida jackor.

Det Los Angeles-baserade märket The Elder Statesman bidrar med en kollektion full av färg och liv från kashmir handvävd i Los Angeles till hemtrevliga plagg och till och med mjuka leksaksdjur.

Kampanjen innehåller även stilar från märkena A Kind of Guise, Corridor, Story Mfg., Stòffa och SSAM.

"Vi är väldigt stolta över att samarbeta med några av våra favoritvarumärken för att presentera ett noga utvalt sortiment av produkter som står för vårt engagemang för hantverkskunnande. 'Made with Craft'-kampanjen firar de hantverksmässiga teknikerna och känslan av att skapa med karaktär, ursprung och syfte, vilket vi vet att våra kunder uppskattar." - Mr Daniel Todd, inköpsdirektör på Mr Porter.

Kollektionerna är tillgängliga just nu på Mr Porter.

Dela på Facebook
Tweeta