Travis Scott lämnar in ansökan till Harvard

Han har precis blivit erkänd som en av världens just nu hetaste artister – trots det verkar Travis Scott vara på väg att sadla om för en tid i skolbänken. Det här är allt vi vet just nu.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-12-04 11:00  |  Lästid: 2 minuter

Låten ”Sicko Mode” gav honom en förstaplats på Billboards top 100-lista, och hans senaste album ”Astroworld” har klättrat så högt det bara går på världens alla topplistor. Stjärnrapparen Travis Scott är tveklöst en av de hetaste aristerna i sin genre i världen, och trots det verkar han nu rikta kikarsiktet mot nya områden.

I ett Twitterinlägg från tidigare i veckan skrev rapparen att han ansökt till det svindyra och prestigefulla amerikanska universitetet Harvard. ”Jag ansöker till Harvard om några dagar. Och jag är verkligen exalterad!”, skrev han.

Vilket eller vilka ämnen han ansökt till är i nuläget oklart, men vad som däremot verkar glasklart är hans inställning till att sätta sig i skolbänken igen. Något som Travis själv på Twitter beskriver som näst intill overkligt, och att någon behöver nypa honom i armen.

Innan rapartisten blev känd över hela världen för sina tunga beats och nyskapande autotune-röst gick han faktiskt en tid på University of Texas, i San Antonio i närheten av hemstaden Houston. Nu återstår det bara att se om rapstjärnan verkligen har vad som krävs för att ge sig tillbaka till skolbänken, och om han är beredd att offra sin hittills ljusaste tid i hiphop-rampljuset för tentaångest och ljummet studentkaffe.

Travis Scott lämnar in ansökan till Harvard
Foto: Getty Images

Travis Scott har på bara några år fått sig ett tungt namn i musikbranschen, bland annat genom ett eget musikaliskt uttryck samt att samarbeta med stjärnartister som Kanye West. Tidigare i år skrev även Forbes att hustrun Kylie Jenner är världens yngsta dollarmiljardär. Så studieavgiften lär med andra ord vara det minsta bekymret.

Travis Scott är på toppen av sin musikaliska karriär och har nog aldrig tidigare varit så upptagen som nu när han jobbar med avslutningen för sin omtalade turné ”Astroworld”. Trots det verkar det ändå som att det finns ett visst sug för att öka kunskaperna i studieskallen. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.

Dela på Facebook
Tweeta