Tre favoriter från hypade denimvarumärket Jeanerica

Jeanerica vill göra jeans som du bär livet ut. Företagets designer Jonas Clason väljer sina favoritplagg och berättar om en tidlös sommarkollektion.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-05-25 17:17  |  Lästid: 2 minuter

Jeans

Den ultimata moderna femfickan med något högre midja, avslappnat lår och något avsmalnande fot. Satsa på en naturligt vit tvätt till våren. 1 600 kr.

T-shirt

Kortärmad t-shirt med lös passform i tyngre jersey av återvunnen bomull. Färgskalan är perfekt urtvättad för att se ut som favoritplagg från start. 700 kr.

Sweatshirt

Lös passform i ekologisk bomull. Jeanericas plagg är menade att användas alla dagar, morgon som kväll, och följa med från säsong till säsong. 1 600 kr.

Jeanericas grundare Jonas Clason.

Vad är inspirationen bakom er sommarkollektion?

– Vi jobbar generellt inte med säsongsbaserade kollektioner, utan vi fullföljer tanken med att varumärket, och därmed alla plagg, ska vara uppdaterade klassiker. Det innebär att vi designar med en tydlig kvalitets- och hållbarhetsaspekt. I släppen vi gör lägger vi vikt vid lång livstid för både design och material, alla plagg lever sedan som en del av en enda kollektion.

Jeanssilhuetten har skiftat en del de senaste åren – hur ska ett par jeans sitta egentligen?

– Vi gillar klassiska men uppdaterade passformer. Gärna något högre midja och lösare lår och med ett rakt ben.

Hur kombinerar man denim snyggast i sommar?

– Denim är det ultimata materialet, det går att bära till vad som helst. Det kan klä upp en vardagsstil eller klä ner en formell look, beroende på vilken passform, färg eller tvätt man väljer. Dubbeldenim funkar alltid.

Jeanerica startade 2017. Hur har er kollektion förändrats sedan ni drog i gång?

– Vi har lagt till flera varugrupper som t-shirts, workerjackor och sweat-shirts. Många av våra modeller finns kvar säsong efter säsong, det är det som är tanken. Dock uppdaterar vi med nya kvaliteter och tvättar.

Denimtillverkning är ofta en miljöbov – hur ser ni på hållbarhet?

– Vi jobbar uteslutande med europeiska leverantörer och tittar tillsammans på hur vi kan minska vår miljöpåverkan. Vi använder hundra procent ekologisk bomull i all denim, dessutom består hela t-shirt- och sweatshirtprogrammet av ekologisk eller återvunnen bomull.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-05-25 17:17