Tre grymma car coats i olika prisklasser

Car coaten är ett oerhört gångbart plagg oavsett säsong, utom möjligen på de kallaste vinterdagarna eller de varmaste sommardagarna. Här är tre olika varianter, i tre olika prisklasser.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-02-09 14:40  |  Lästid: 2 minuter

Car coaten kännetecknas av sin minimalistiska och avskalade design med fokus på funktionalitet. Historiskt sätt togs plagget fram till bilister och passagerare för att ge maximal värme under bilfärden i dem äldre och öppna bilarna. Idag är användningsområdet betydligt bredare än så och bärs ypperligt som en elegantare form av regnjacka. Perfekt att bära som ett komplement till vinterrocken under sämre väderförhållande med tanke på sina vind- och vattenavstötande egenskaper. Bär den gärna över businesskostymen till jobbet eller avslappnat tillsammans med jeans, rundhalsad tröja och sneakers för helgen.

I dagens artikel har vi valt ut tre alternativ för en varierad plånbok där samtliga utan problem får jobbet gjort på bästa tänkbara sätt.

Mackintosh

Tre grymma car coats i olika prisklasser

En av dem främsta tillverkarna i världen när det kommer till denna typ av plagg är Mackintosh. Jackans material är framtaget i en mycket slitstark och vattenavvisande kanvaskvalitet med ett innerfoder av ull för extra värme. Den olivgröna car coaten är ett mycket elegant alternativ som passar utmärkt till både marinblå, grå, svart och brun underdel.

Ni hittar jackan här.

Morris Heritage

Tre grymma car coats i olika prisklasser

Den marinblåa car coaten är ett självklart plagg i den välsorterade herrgarderoben. Perfekt att kombinera över den klassiska marinblå kostymen för ett klätt men samtidigt funktionellt yttre. Det svenska varumärket Morris Heritage har under dem senaste åren tillverkat en mängd sportigare jackor med högt fokus på passform, funktion och design där car coaten utan tvekan är ett av de mest självklara exemplen.

Ni hittar jackan här.

Massimo Dutti

Tre grymma car coats i olika prisklasser

Sist men inte minst har vi ett beige alternativ från Massimo Dutti. Den beige car coaten är således minst lika gångbar som den marinblåa och olivgröna och kan bäras många månader om året. Extra snygg när den matchas med gråa och bruna uddabyxor eller ljust tvättade jeans.

Ni hittar jackan här.

Dela på Facebook
Tweeta