Tre prisvärda premiumväskor för julens långresor

Packa pappas kappsäck på snyggast möjliga vis.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-12-15 14:19  |  Lästid: 3 minuter

Tiden när man var tvungen att bränna en årslön på en uppsättning Rimowa-väskor för att hålla stilen på flygplatsen är förbi. Idag finns det gott om prisvärda väskalternativ, utan att man för den delen behöver göra avkall på vare sig kvalitet eller design. Man måste bara veta var man ska leta. Vi listar tre uppstickare i det ständigt växande segmentet prisvärda premiumresväskor.

Nortvi

Amsterdam-baserade Nortvi saluför stilrena, hållbara och förvånansvärt prisvärda resväskor i en rad olika färger och storlekar. Skalet är tillverkat av okrossbar tysktillverkad polykarbonat. Skulle du mot förmodan ändå lyckas med konststycket att ha sönder väskan erbjuder Nortvi livstidsgaranti och gratis service. Hållbarhet är en av Red Dot Design Award-vinnarens starkaste grenar, både när det kommer till kvalitet och miljöpåverkan. Det slitstarka innertyget i resväskorna är till exempel tillverkade av 100 procent återvunna plastflaskor. Vill man sticka ut lite extra på flygplatsernas bagageband rekommenderas företagets bagageremmar och -taggar som går att skräddarsys med resenärens initialer till en överkomlig kostnad. Vår favorit i det generösa väskutbudet: 100 liters bjässen Large Check-In, som rymmer det mesta för en långresa.

Priser: från 2 200 kr (carry-on, 36 l) till 3 300 kr (check-in, 100 l)

Läs mer här.

Horizn Studios

Tyska Horizn Studios, grundat 2015, är ett design- och innovationsdrivet väskvarumärke som bland annat var först ut med att lansera världens första integrerade och avtagbara väskbatteri. Framgångsrika samarbeten med storspelare som Beats By Dre, Soho House, BMW och Design Hotels har resulterat i att många trendkänsliga globetrotters numer håller Horizn som sitt favoritbagage. Vi är särskilt förtjusta i check in-väskan H6 som även går att få med smartladdare. En utmärkt kompanjon för resor på mellan 5-10 dagar.

Priser från: 4 100 kr (carry-on, 36 l) till 5 900 kr (check-in, 98 l)

Läs mer här.

DB

Prisbelönta väsksystemet Ramverk Pro, designad av före detta Leica- och Hasselblad-designern Vincent Laine och inspirerad av bilmodellen Defender, satte skandinaviska väskmakarna DB på kartan när den lanserades 2022. En ovanligt lyckad kombination av form och funktion, där en skyddande aluminiumram tillsammans med ett kantigt lättviktsskal i svart polykarbonat drog till sig blickar på bagagebandet. Målgruppen: kräsna ”creatives” med tung packning, känsla för stil och flygpoäng i överflöd. DB:s senaste väsklinje, instegslinjen Ramverk, är tänkt att fungera som ett komplement till huvudlinjen och är både lättare, billigare och mer uttrycksfull än Pro-serien. Väskorna, som kommer i fem färger och fyra storlekar, är utrustade med blixtlås i stället för aluminiumram för att hålla nere vikt och pris. Precis som i Pro-serien finns det gott om accessoarer och tillbehör att komplettera med, för en perfekt organiserad packning. Inte minst DB:s patenterade kroksystem, som gör det möjligt att ”haka på” ytterligare accessoarer på bagaget, är en praktisk funktion vid tung packning, liksom väskornas 360° Hinomoto-hjul som hjälper dig att ta dig från A till B under hundraprocentig tystnad. Är pengar inte en trång sektor rekommenderas helsvarta redaktionsfavoriten Ramverk Pro Carry On Black Out, som skyddar din weeekendpackning på snyggast möjliga vis.

Priser: från 3500 kr (carry-on, 34 l) till 5 500 kr (check-in, 105 l)

Läs mer här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-12-15 14:25