Tretorn blåser liv i en svensk ikon med Nylite ’67

Svenska Tretorn är kanske mest kända för sina regnjackor och stövlar som ska motstå regn och rusk – men deras senaste sneakers är perfekta för de mer vardagliga äventyren.

Ludvig Hällström  |  Publicerad 2024-04-29 17:02  |  Lästid: 2 minuter

57 år efter att den första Nylite-sneakern lanserades så kommer Tretorn nu med Nylite ’67 – en uppdaterad version av den klassiska silhuetten som består av veganskt äppelläder samt ekologisk bomull.

Den svenska sneaker-ikonen har varit med om mångt och mycket under sina 57 år – den har tidigare synts på det svenska landslaget under OS 1968 och Björn Borg under wimbledonvinsten 1976 samt svenska kungen 1973.

Sen den första lanseringen 1967 har Nylite även stått som grund i designsamarbeten med bland annat Comme des Garçons och Acne Studios samt rapparen André 3000.

Under designprocessen har fokus inte bara legat på komfort men även hållbarhet vilket lett till valet att använda sig av äppelläder – ett veganskt läderalternativ som tillverkas av rester från produktionen av äppeljuice.

“När vi nu blåser liv i en ikon som Nylite medför känns det självklart att lansera den i framtidens material. Den jakten har inneburit att både blicka bakåt på vårt arv, men självklart även framåt för att utforska nya, innovativa lösningar till hållbara material", säger Carl-Henrik Hallén, chefsdesigner på Tretorn.

Vit sneaker med svarta detaljer från Tretorn.

Nylite '67 kostar 899 kr och finns på Tretorns webbsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-05-02 13:29