Hayao Miyazaki jobbar på två nya Studio Ghibli-filmer

Mycket tyder på att vi inte sett det sista av den Oscarsbelönade och världshyllade Spirited Away-regissören – som enligt flera uppgifter verkar vara allt annat än redo för sin pensionering.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-01-29 12:54  |  Lästid: 2 minuter

Oscarsbelönade animerings-mästerverket Spirited Away från 2001 lämnade få filmtittare oberörda. I registolen för filmen satt förstås ingen mindre än gudfadern för sin egen genre, Hayao Miyazaki med sin världshyllade filmstudio Studio Ghibli.

Studio Ghibli har genom åren varit rena rama drömfabriken för världens alla anime-fans, men nyligen stängdes portarna för produktionsbolaget på grund av Miyazakis pensionering. En del av Ghibli-gänget gick då vidare till andra filmjobb, och mycket tydde sorgligt nog på ett slut för den älskade animeringsstudion. 

Hayao Miyazaki jobbar på två nya Studio Ghibli-filmer

Nu har dock nya uppgifter släppts på bland annat sociala medier som pekar på att animeringsmästaren Hayao Miyazaki och hans son Gorō jobbar på två nya Ghibli-filmer. Detta enligt tidigare kollegan och Wild Bunch-grundaren Vincent Maraval som via sin Twitter skrev: ”Jag kan vittna. Miyazaki och hans son är på jobbet. Två nya produktioner från Studio Ghibli pågår och bilderna är otroliga! Mycket stora känslor.”

Hur nya dessa far- och son-projekt faktiskt är står dock fortfarande som oklart. Enligt Screenrant är det mycket som pekar på att det handlar om filmen ”How Do You Live?”. En uppväxthistoria om en 15-årig pojke som Miyazaki arbetat med sedan tre år tillbaka, som bland annat ska bjuda på en annorlunda och innovativ animeringsstil.

Som med mycket annat är uppgifterna om de nya filmerna hittills bara på spekulationsnivå och svåra att fastställa. I nuläget kan vi därför inte göra så mycket mer än att hoppas på att Miyazaki är en arbetsnarkoman utan dess like, som inte skulle se någon som helst uppskattning i en lugn och rofylld pensionering. 

Läs också: 

Dela på Facebook
Tweeta