Därför kan två nya Tupac-album släppas i framtiden

Tupacs familj vann nyligen en lång juridisk kamp i domstolen gällande artistens osläppta musik. Nu är det bara att hoppas att några nya låtar med raplegendaren dyker upp i framtiden.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-10-02 12:20  |  Lästid: < 1 minut

Det är mer än tjugo år sedan en av historiens absolut största rapstjärnor gick bort och lämnade fans från hela världen i sorg och saknad över den artist som hade så mycket kvar att ge. Nu finns dock väldigt goda nyheter för den som gärna dunkar hiphoplegendarens tunga beats i lurarna. Enligt en källa från amerikanska The Blast finns möjligheten att nya Tupac-album släpps i artistens namn i framtiden. 

Hur det är möjligt är förstås något man kan fråga sig med tanke på att rapparen varit död sedan länge. Men det ska handla om en domstolshandling som visat att Tupacs familj till slut kommit överens med skivbolaget Entertainment One om själva ägandet för flera av artistens osläppta inspelningar som gjordes innan bortgången. 

Det hela började med att Tupacs familj stämde mediebolaget Entertainment One 2013 för att få tillbaka artistens osläppta inspelningar. Nu har den juridiska kampen till slut vunnits och Tupacs förmånstagare har därmed fått kontroll över materialet som sägs bestå av hundratals osläppta låtar. Något som i sin tur faktiskt möjliggör att ny musik kan släppas av artisten i framtiden.

Samma källa rapporterar också att det finns tillräckligt med inspelningar med Tupac för minst två nya album. Hittills finns det inga preliminära utgivningsdatum, men det är bara att hålla tummarna för återkomsten av historiens största rapartist. 


Dela på Facebook
Tweeta