Twittra dig till framgång

Att ha ett stort nätverk av människor omkring sig är nyckeln till framgång. Johan Lopes. Technical director på kommunikationsbyrån Pangea Design, berättar varför och hur du kan använda Twitter.  

Redaktionen  |  Publicerad 2011-09-13 13:14  |  Lästid: < 1 minut
Bild 429822
Att ha ett stort nätverk av människor omkring sig är nyckeln till framgång. Johan Lopes. Technical director på kommunikationsbyrån Pangea Design, berättar varför och hur du kan använda Twitter.  

 

Vad?

Om du mot förmodan har missat det så är Twitter en så kallad mikroblogg. Med det menas att antalet tecken per inlägg är begränsat till max 140 tecken.


Varför?

I varje kontakt kan det finnas en ny kund eller en ny samarbetspartner. Vare sig du ska marknadsföra dig själv, ditt företag eller bara skaffa nya vänner kan Twitter öppna dörrar. Du får insyn och en unik direktkontakt med massor av intressanta människor genom att antingen följa relevanta ämnen eller specifika personers inlägg.


Vilka?
För att få ut mest av Twitter så gäller det att följa ”rätt” personer och försöka vara så delaktig som möjligt. Att följa någon på Twitter innebär att man får ta del av personens Twitterinlägg. Generellt bör du följa dem som verkar inom din bransch, men kom ihåg att det kan vara berikande att följa en bred skara.

 

Hur?

Några saker att tänka på när du skriver en tweet:


”Hashtagga” (= #) ämnen du nämner. Exempelvis: ”Är det någon som har koll på vilket datum #BlackLips spelar i Stockholm?”. I detta exempel är ”Black Lips” hashtaggat och tweeten märkt med detta ämne. Hashtaggarna är sökbara och möjliggör för människor att sortera ut det som intresserar dem. Särskriv inte ämnet utan sätt ihop orden även om det egentligen ska vara ett mellanrum.


Skriv och nämn personer i tweetsen. Använd ett ”@” innan deras användarnamn så ser dessa att de nämns och får möjlighet att direkt svara på din fråga.


Börja diskutera med personer.
Stick ut hakan. Skapa lite debatt.


Skriv saker du själv vill läsa.

Av: Joakim Skoglund

Dela på Facebook
Tweeta