Uniqlo gör kläderna till Sveriges OS-trupp

Japanska Uniqlo ska gräva svenskt guld – modejätten annonserar nu att man ska ta fram dräkterna för svenska OS-idrottare i fyra år framöver.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2019-01-24 13:41  |  Lästid: < 1 minuter

Kärleksaffären mellan Sverige och Uniqlo fortsätter att blomstra. Den japanska klädjätten öppnade i slutet av sommaren sin första butik i Sverige, en efterlängtad lansering får man anta med tanke på de enorma köer som omslöt Kungsträdgården under öppningshelgen.

Nu meddelar man att Uniqlo och Sveriges olympiska kommitté inleder ett fyra år långt samarbete där det japanska företaget ska leverera kläder till idrottarna både på och utanför tävlingsarenorna.

Uniqlo gör kläderna till Sveriges OS-trupp
Den svenska OS-truppen är i gott sällskap klädmässigt: tennisesset Roger Federer bytte nyligen ut Nike mot Uniqlo.

Uniqlos Lifewear-produkter kommer sättas på prov första gången i samband med de olympiska och paralympiska sommarspelen i Tokyo 2020.


Uniqlo har gjort sig kända för sina ofta väldigt tekniskt avancerade basplagg, där egna tekniker som "heattech" och "airism" ständigt utvecklas för att ligga i framkant. Något som bland annat syntes i Alexander Wangs kollektion från i höstas där stjärndesignern tagit fram högteknologiska underkläder och underställ.

Artikeln publicerades först på Café.

Läs också:


Dela på Facebook
Tweeta